Bogarak, mint táplálék


A Survival:Bug weboldalról.

A bogarakat össze lehet zúzni és hozzáadni a pörkölthöz, ezzel mintegy elrejtve a megjelenésüket és csökkentve az émelygési faktort. A darázs és a méh OK ha jól átfőzve esszük őket, mert a mérgük alapjában véve egy olyan fajta fehérje ami főzési hőmérsékleten elpárolog, a fullánkjuk pedig megpuhul. Hatásosabb, ha a fullánkot kihúzzuk a főzés előtt. A darázs és méh lárvája ízletes! Rengeteg rovar ehető (hernyók, szöcskék, hangyák, meztelen csigák, kukacok és földigiliszták, csak hogy párat említsünk).

A következő bogarakat kerüljük el: amelyek betegségeket hordoznak, a mérgezőket, a finom szőrrel borítottakat, az élénk színűeket és azokat amelyeknek nyolc vagy annál több lába van. A cantharidin család rovarjai a legveszélyesebbek (blister beetles?), bár nem valószínű hogy ezekbe belefutsz, hacsak nem a mediterrán vidéken nézel rágcsálnivaló bogarak után. Persze sok egyéb veszély is létezik... Csak egy megjegyzés:. A bogarak csak a 40%-át teszik ki az ismert rovaroknak. A bogarak lárvái magas fehérje és zsírtartalommal rendelkeznek és nagyszerű rágcsálnivalók.

Ha bizonytalan vagy egy bogárral kapcsolatban végezz egy biztonsági tesztet, kövesd ezeket az idő által tesztelt szabályokat:

Még egy utolsó gondolat ... ha erős gyomrod van, és nem tartasz egy tarkahányástól... próbáld ki a férgeket. Elgázolt dögöket gyakran ellepik. Gyűjts egy pár marékkal, dobd a zsákmányt egy öreg zokniba és öblögesd át hideg vízben jó párszor aztán párold meg. ?After about five minutes toss in a bullion cube? Rakd bele a jó forró pörköltbe ahol majd úgy néz ki mintha barna rizs lenne. Ez egy igazán finom étel.

Vissza a Központba