Murok (Daucus carota)


A murok felhasználása:

Figyelmeztetés: Csakis a saját felelősségedre próbáld ki!

A virágok fejéből ősszel gyűjtött magokat teljesen meg kell rágni, le kell nyelni, vízzel vagy gyümölcslével le kell öblíteni. Az íze erős és olajos, nem túl kellemes, de nincs rettenetes íze sem. A magokban belül vannak az illóolajok. Ha megrágjuk őket, csak akkor szabadulnak ki. Ha egyszerűen csak lenyeled a magokat. azok átsiklanak a szervezeteden, anélkül, hogy az illóolajat kibocsátanák, így a módszer hatástalan lesz.

Naponta egy teáskanálnyit vegyél be. A legfontosabb időszak amikor be kell venned: éppen a peteérés előtt, a peteérés alatt és a rákövetkező héten végig. Ms Bennet tanítása szerint az asszonyok szájon át használják a magokat, három különböző időkeretben, attól függően ami a legjobban illik az állapotukhoz. Néhányuk mindennap szedi végig a ciklusa alatt (bár ez nem jó hosszútávon, de OK a kezdeti pár hónapban). Ezalatt mások, akik ritkán élnek védekezés nélküli nemi életet, csak az érintkezés után szedjék, plusz a rákövetkező egy héten át. Aztán azok, akik szexuálisan aktívak, a megtermékenyülésre képes időszak előtt, alatt és után is kell hogy szedjék, ami annyit tesz, hogy 10-14 napig kell szedniük a ciklusuk közepéig, kb. amikor a peteérés ideje van, valamint elég jól kell ismerniük a ciklusukat ahhoz, hogy tudják mikor a legfogékonyabbak a megtermékenyülésre.

Nagyon fontos, hogy legyen egy pótmódszered is a fogamzásgátlásra, különösen akkor, amikor a murok felhasználásának első két hónapjában jársz. A testednek idő kell a beszabályozáshoz, szintúgy neked is bizalmat kell kiépítened ezzel a szokatlan módszerrel szemben. A murok meggátolja azt, hogy a megtermékenyített petesejt a méh falába ágyazódjon. Néhány gyógyfüves úgy gondolja, hogy a murok "csúszóssá" teszi a méhfalat, ezáltal a petesejt nem tud odatapadni. Kutatómunkák kimutatták, hogy a murok leállítja a progeszteron szintézist a terhes laboratóriumi állatoknál. A progeszteron az, amelyik felkészíti a méhet, hogy fogadja a megtermékenyített petesejtet. Ha a méh nem áll készen a megtermékenyített petesejt elhal és a következő menstruációs szakaszban eltávozik a testből.

Vissza a Központba