Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Denzitás >
< 38 >
1996. augusztus
-
longint

ZetaTalk: Áthelyezési mechanizmus


Nincs megengedve, hogy nagy részletességgel írjuk le a módszert, melynek segítségével denzitásokat váltunk. Az emberek maguktól nem jutnának el a módszerekhez, de túl a képességeknek ezen hiányán a jelenleg a 3. denzitású létükben élő entitások képtelenek lennének a denzitásváltással katasztrófák kiváltása nélkül foglalkozni, ahogy azt a Philadelphia kísérlet is demonstrálja. Ezért, bár az emberek jelenleg talán értenek néhány tényezőt, és ledokumentálták az eredményeket olyan helyeken, mint a Bermuda-háromszög, ahol a denzitásváltás természetesen történik, még arra sincs meg elegendő darabkájuk a mozaikból, hogy akár elkezdjék látni a képet. Ezért a módszereknek ebben a magyarázatában, hogy hogyan váltunk denzitásokat, csak általános leírást fogunk adni, és pontatlanok leszünk bizonyos pontokon.

Denzitásváltás előfordul a természetben, és néhány világban vagy bizonyos körülmények alatt rendszeresen előfordul. A ti világotok, a Föld, csak időszakonként tapasztalja ezt, a Föld kérgének hasadékainál, ahol a Föld kérgébe zárt nyomás melléktermékei kimenekülnek. Ezek a helyek alkalmanként ezen melléktermékeknek egy áramában találják megukat, és ideiglenes eltolódás történik. Olyan világokban, ahol a denzitás-váltás gyakran megtörténik, a 3. denzitású lét nem lehetséges. Ezek halott világok. Az élet elpusztul, ha egy élőlény egy része a hatás alá kerül, de a többi része nem. A legjobb esetben egysejtű élőlények túlélik.

A szándékos denzitásváltás egy olyan adaptáció, amely természetesen történik. Felettébb egyszerű inkább, semhogy egy bonyolult dolog lenne. A bonyolultság nem az eltolás kiváltásában rejlik, hanem a peremsáv kezelésében. Ahogy elmagyaráztuk, az áthelyezés tárgya különböző lehet: lehet egy adott DNS szerkezet, de a választás lehet olyan általános is, mint minden, ami a meghatározott területen belül van. Hogy hogyan választjuk ki, vagy hogyan határozzuk meg, hogy mi legyen áthelyezve, ezt jobban nem fogjuk leírni. Ha egyszer szándékosan áthelyeztük, az átmozdítani kívánt tárgy a cél-denzitásban marad, amíg vissza nem helyezzük. A figyelmünk következtében nem sodródik a peremsávra a választási és meghatározási folyamat alatt. Nagy területek elmozdítása során, mint amilyen akkor fog történni, amikor a világotok az Átalakulásán megy majd keresztül, ugyanez az eljárás használatos. Ha valaki egy piciny területet akar megöntözni, akkor egy apró tömlőt használ egy pontos célzófejjel a végén, és biztos kézzel tartja, vagy egy számítógép irányítása alá rendeli az irányított vízáramot, ami egy még biztosabb kéz. Ha valaki egy nagy területet kíván meglocsolni, mint amikor egy tüzet kiolt, nem törődik annyira a pontossággal, mint a vízáram erejének és mértékének fenntartásával.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com