Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Újidő >
< 16 >
2002. december
-
longint

ZetaTalk: Túlélő csoportok
Megjegyzés: hozzáadva a 2002. december 7-i élő ZetaTalk IRC chatkor


A túlélő csoportok sokféle különböző emberből fognak összeállni, röviddel az eltolódás után és a hosszú távon. Adunk most néhány példát, kifejtve, mivel a változatok lehetősége végtelen, néhány előre kiszámítható minta azonban gyakran megismétlődik.

1. példa
Egy család, közeli jóbarátokkal, és tágabb család tagokkal már néhány éve beszélgetett egymás közt jóslatokról és figyelte a földi változásokat. Ők komolyak, terveznek olyan mértékig, amit a zsebkönyveik és más lekötelezettségeik lehetővé tesznek, vagyis van egy telephelyük, félretett készleteik, és egy kitűzött menekülési tervük. Elérkezik a forgásmegállás hete, és a csoportból sokan már a helyszínen vannak, a többiek úton odafele. Többféle forgatókönyv veheti kezdetét, a helytől, a szomszédoktól és az illető személyiségektől függően:
2. példa
Egy családnak esélye sincs tervezni, vagy készleteket beszerezni, de fel van rá készülve, hogy egy biztonságos területre meneküljön, elhagyja a nagyvárost. A család az eltolódás után semmi többel nem találja magát, mint egy pár palack víz és konzerv, egy gyapjúpulóver, és egy-két kéziszerszám egy hátizsákban. Gyalog kijutnak vidékre, rátalálnak egy segítőkész tanyasi családra, és mindannyian elkezdenek közös célokért és feladatokért dolgozni. Csatlakoznak hozzájuk mások is, szintén gyalogosan vagy partra vergődve, a nem összeférhetők pedig távoznak, az összeférhetők beilleszkednek, és a közösség gyarapodik. A tanya elszigetelt, természetszerűleg, így nem érkeznek olyan sokan, a kiválasztódási folyamat pedig halad előre anélkül, hogy elözönlenék őket.
 
3. példa
Egy közepes méretű közösség, látván a földi változásokat és hallván jóslatokat úgy dönt, hogy közösségi vitaüléseket hívjon össze, a tanácsházán, és terveket készítsen. A polgármestert tisztelik és a legjobb munkáját végzi, a közösségnek számos közösségi szellemű csoportja és polgára van, és komoly eszmecseréket folytatnak az egyes problémák kapcsán. Vizet palackoznak, élelmiszert és ellátmányokat vezényelnek ki a helyi áruházakból, felmérik az egyéni és családi szükségeket, és minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy egy kormányozott közösségként funkcionáljanak. Az eltolódás megérkezik, a házak lerepülnek az alapzataikról, sérültek mindenütt túl azon, amit a képzett egészségügyi személyzet el tudna látni, és sok szívinfarktus és agyvérzés történik, egy orvosi rémálom. Akiknek a helyükön kellene lenni, általában egyszerűen nem találhatók meg sehol, elkóborolnak vagy elüldögélnek a sötétben, túlterhelődve, megőrülve, vagy erőtlenül, hogy az ígéreteiket beváltsák, egy gyakori emberi szituáció. Az élelmiszert a tárolókban nem találják sehol, kirabolták azok, akik tudtak róla és bepánikoltak, csak magukra gondolva.
 
A közösség szükségeinek megfelelni és az előzetes terveket követni próbálók kimerültek lesznek, a fáradtságtól botladoznak, végül pedig elalszanak vagy megbetegszenek az erőlködésben. Verekedések törnek ki a követelődzők között, akiknek mondjuk egy-egy szerepük lett volna, elfeledkezvén erről, és visszatérnek az igazi személyiségükhöz, amikor a kényelmes élet a városban tovatűnt és nyomorúság lépett a helyébe. Néhány új hős emelkedik ki, de a tervet kivitelezni próbáló kevesekhez hasonlóan ők is kimerülnek, mivel a többség nem ezekből áll, hanem a gyerekesekből, önzőkből és követelődzőkből. A másokat-szolgáló nép a kisebbségben van, világszerte, és ez kifejezésre jut, amikor stresszes idők köszöntenek be. Időben, a másokat-szolgáló egyének vezette családok kivonják magukat ebből a jelenetből, máshová vive magukat és eltartottjaikat, kisebb csoportokba. Időben, azok, akik nem haltak meg, nem lettek kifosztva majd éheztek, vagy nem mentek el, azok az éretlenek lesznek jó egészségben és erőben, akik végül elindulnak vándorolni és jobb időket keresni.

Ezért, a legjobban eltervezett tervek a leggyakrabban nem alakulnak jól, és spontán találkozások, gyakran vezetve, alakulnak a legjobban.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com