Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Újidő >
< 22 >
2002. december
-
longint

ZetaTalk: Szélirány
Megjegyzés: hozzáadva a 2002. december 14-i élő ZetaTalk IRC chatkor


Az analízist, hogy a vulkáni hamu merre fog fújni, a következő módon kell végezni:

  1. Az uralkodó nyugati szelek az új Egyenlítő mentén szervezik újra magukat, elgöndörödve az Egyenlítőtől, ahogy ma teszik, és visszatérve. Végy egy Nancy Új földrajz térképének kivágásából elkészített földgömböt, és forgasd el miközben nézed, és látni fogod, hol fogják ezek a szelek újraképezni magukat.
  2. A vulkáni hamu a felszínről száll fel a magasba, a vulkánból, és vékonyodik, miközben felfelé mozog. A sűrűbb hamu majdnem hogy azonnal lehullik, és nem emelkedik fel. A könnyebb hamu felemelkedik, viszont szétszóródik.

Így, azok az országok, amelyek közvetlenül az uralkodó nyugati szelek útjába esnek, az egyenlítőtőli göndörödésükben, ahogy azok létrejönnek, és az Egyenlítőhöz való visszatértükben a nagyobb magasságokból, ahol létrejönnek, számíthatnak arra, hogy súlyosan be lesznek hamvazva. Azok az országok, amelyek egy nagy távolságra vannak egy ilyen közvetlen úttól, borult égre számíthatnak, magasan szálló hamutól, de súlyos hamu-leszállítás nem lesz a földjükre. Azt tanácsoljuk, hogy az evégett aggódók csinálják meg a házi feladatukat, mint Nancy réses-rég legyártotta, a Póluseltolódásról szóló Nehéz Idők oldalon, az ezt a folyamatot bemutató animált grafikát.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com