Reči Zetana: Stope rasta


Entiteti se razvijaju u različitim pravcima. Neki se priklone orijentaciji Služenja-drugima, i brzo ustanove da je to njihova orijentacija. Drugi se stabilno priklanjaju orijentaciji Služenja-sebi, i razvijaju želju za većom moći koju će im omogućiti veća gustina. Oni prosto mole da napreduju. Entitet koji je inkarniran, međutim, se malo pita u vezi ovoga. Kada bi ovo bilo drugačije entiteti bi izbegavali lekcije koje treba da nauče.

Entiteti se ne razvijaju u spiritualnom smislu istom brzinom. Neki čak napreduju unazad, tj. gube tlo pod nogama. Neki iskorišćavaju u potpunosti mogućnosti za učenje koje im nudi data inkarnacija, a drugi se provlače, tj. izbegavaju neprijatne lekcije i jednostavno uživaju u prijatnim iskustvima koja im nudi inkarnacija. Zbog toga za vreme bilo kog doba žetve, žeteoci uvek otkrivaju da postoje entiteti koji se uopšte nisu razvili, entiteti koji još uvek nisu spremni da napuste ovu gustinu, i entiteti koji su spremni da idu dalje. Većina entiteta koji su spremni da idu dalje su već neko vreme bili spremni. Oni su ispred svoga vremena.

Postoje načini koji omogućavaju entitetima koji su spremni da idu dalje da ubrzaju napuštanje gustine. To je u osnovi poziv administrativnim vlastima da se održi jedna vrsta saslušanja. Oni koji su spremni da napuste svoju gustinu znaju, instinktivno, kako da upute poziv. Kada ne bi znali kako da upute poziv, oni po definiciji ne bi bili spremni. Međutim, većina orijentisanih na Služenje-drugima ne želi da prerano napusti gustinu, jer su vezani, u svojim srcima, za svoje prijatelje u datoj gustini. Oni žele da pomognu drugima da dođu do istih zaključaka kao i oni sami. Oni žele da pomognu drugima u borbi. Oni su požrtvovani i posvećeni, i koncentrišu se na probleme drugih u istoj razmeri u kojoj se koncentrišu na sopstvenu borbu.

Prema tome, oni koji su orijentisani na Služenje-sebi se bune da bi otišli dalje, jer žele veću moć koja ih čeka u višoj gustini, a oni koji su orijentisani na Služenje-drugima najčešće ostaju u ovoj gustini. Zbog toga u bilo kom vremenu žetve nailazimo na entitete, koji rade među svojom neprosvetljenom braćom, bez žalbi.

Sva prava zadržana: ZetaTalk@ZetaTalk.com