Reči Zetana: Zapanjenost zbog odvajanja


Za vreme Transformacije, dešava se postepeno odvajanje dve spiritualne orijentacije, na taj način što nastaju i povećava se broj grupa orijentisanih na Služenje-drugima dok grupe orijentisane na Služenje-sebi očvršćavaju i postaju sve žešče u svojim igrama moći. Grupe orijentisane na Služenje-drugima sve više funkcionišu u spiritualnom modu 4. Gustine, i rade zajedno na visoko kooperativan način za koji je potreban vrlo mali broj pravila, i kada su izolovane od onih koji su orijentisani na Služenje-sebi uživaju u povećanoj produktivnosti i slobodi od robovske potčinjenosti često nebitinim politikama i procedurama. Međutim, kada razdvojene grupe naiđu jedna na drugu slobodna aktivnost u okviru gurpa orijentisanih na Služenje-drugima izaziva zapanjenost kod onih koji su čvrsto orijentisani na Služeje-sebi - zapanjenost zbog odvajanja.

Oni koji su čvrsto orijentisani na Služenje-sebi obično nauče da koriste društvena pravila u svoju korist, od pljačke drugih preko berzi akcija i obveznica do sedenja na leđima pojedinaca koji teško rade i čije ideje i proizvode rada oduzimaju oni koji su orijentisani na Služenje-sebi uz što je manje moguće finansijske i kreditne nadoknade radnicima. Njihove radnje su zamaskirane uz pomoć zakona i religioznih pravila, i bez svih ovih pravila koje nameću država i crkva, njihove igre moći bi bile osujećene. Prema tome, kada oni vide grupe orijentisane na Služenje-drugima koje funkcionišu bez ovih pravila, oni postaju nervozni. Da li se ovakav trend može nastaviti? Kakav život ovo proriče pojedincu orijentisanom na Služenje-sebi koji nema nameru da obavi svoj deo posla ili da dozvoli onima koje smatra svojim virtuelnim robovima da pobegnu?

Oni koji su orijentisani na Služenje-sebi će pokušati da dovedu pod svoju kontrolu grupe orijentisane na Služenje-drugima koje nastaju, a pošto neće u tome uspeti oni će još više pritegnuti one koji se nalaze pod njihovom kontrolom. Njihova zapanjenost zbog odvajanja se manifestuje u nametljivom proveravanju ispunjenja planova od strane onih koji se nalaze pod njihovom kontrolom i zlobnim napadima kada ustanove da je jednostavna saradnja zamenila robovsko potčinjavanje pravilima. Oni osećaju da njihov stisak popušta i nestaje, i ovo ih izluđuje. Kako se samo orijentisani na Služenje-drugima usuđuju da se odvajaju!

Sva prava zadržana: ZetaTalk@ZetaTalk.com