Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Világok >
< 57 >
1996. július
-
longint

ZetaTalk: Triádok


Földönkívüli idegen látogatókról gyakran úgy számolnak be, hogy hármas csoportban voltak, triádban, és ezt a viszonyt még fény formában lévő entitások látogatásainál is megfigyelik. A triád nem egy mágikus formáció, hanem egy praktikus elrendezés. Az emberi ügyek a Földön ritkán állnak kívül az eljárásmódok és irányelvek hatása alól, és akkor is csupán egy rövid időre. Így, amiért hamarosan felelősségre fogják vonni őket az intézkedéseikért, követik az előírásokat. Ha az anya arra utasítja a gyereket, hogy ne álljon szóba idegenekkel és ne menjen át az úton, az irányelvek lefedik a legtöbb szituációt, amellyel a gyerek összetalálkozik, amíg az udvaron játszik. A katona a lövészárokban, az üzletkötő kint az országúton, a biológus a dzsungel mélyén - mindannyian az eljárásmódokra hagyatkoznak a legtöbb szituáció lefedésére. Azon ritka alkalmakkor, amikor az eljárásmódok nem alkalmazhatók, a vezérelveket használják vezetőül, amelyek csupán általánosított eljárásmódokat jelentenek. Az anya instrukciói egy vezérelvet képeznek, hogy a gyerek ne bocsátkozzon beszélgetésbe kívülállókkal, tehát ha a szomszéd túlságosan barátságos lesz, a gyerek ettől a társalgástól is eltávolodik.

Kint az Univerzumban, a magasabb entitások olyan helyzetekben találják magukat, amelyek teljesen szokatlanok és váratlanok. Nincsenek olyan eljárásmódok, sem akár általános vezérelvek, amelyek alkalmazhatók lennének. Egy példa, hogy az emberek vonatkoztatni tudjanak, egy olyan felállás lenne, ahol a fizikai test keveredik másokéval - a kettőből fizikailag egy lesz. Hogyan intézné így valaki a napi teendőit? Megbeszélések a két entitás között, akik ezt az együttes testet lakják, vajon minden ponton történnek, minden szívveréskor, vagy felosztják a területet? Mi történik, amikor egy véleménykülönbség támad? Egy másik szituáció az emberek vonatkoztatása kedvéért a méretbeli különbségek lehetnének, ahol egy entitás valami olyanba inkarnálódott, ami sokszorosan nagyobb vagy kisebb, mint egy másiknak a fizikai teste, hogy a kisebb entitások alkalmanként a nagyobbikban belül találják magukat. Itt milyen szabályok érvényesek? Túl a társas érintkezéseken különleges társadalmi elrendezéseknél, különleges fizikai elrendezésekkel szintén találkoznak. Az emberek hozzászoktak a szilárd talajhoz a lábuk alatt, hanem hogy intéznék a dolgaikat egy ködfelhő környezetben, ahol semmi sem szilárd, és minden állandó örvénylésben van?

A triádok a kimerészkedő entitásoknak egy gyors döntéshozatali módozatot jelentenek a kimerészkedéseik során. A pálca meg van törve. Vagy mindenki egyetért, vagy a háromból kettő egyetért, vagy a háromból kettő nem ért egyet a harmadikkal. Az ügy mindenképpen eldől.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com